Спеціальні потреби

У четвер на сесії ГА ООН виступатимуть ізраїльський та палестинський лідери


У планованому виступі на сесії Генеральної Асамблеї ООН прем’єр-міністр Ізраїлю повторить попередження про можливу загрозу з боку ядерного Ірану.

Промова Нетаньягу збігається в часі із здогадами, що Ізраїль може вдатися до превентивного удару проти Ірану. Ізраїльський лідер вимагає, щоб президент США Барак Обама встановив межу, порушення якої виправдало б атаку. Обама відкинув цю вимогу і підкреслив, що Сполучені Штати зроблять усе можливе, щоб Тегеран не виготовив ядерної зброї.

У промові до Генеральної Асамблеї ООН у середу президент Ірану Махмуд Ахмедінеджад осудив Ізраїль як «нецивілізованих сіоністів». Нетаньягу оприлюднив заяву перед відльотом зі своєї країни, в якій осудив заяву Ахмедінеджада, який виступив з заявою на Йом-Кіпур, одне з найважливіших юдейських свят.

На сесії Генеральної Асамблеї ООН у четвер виступатиме також палестинський президент Махмуд Аббас, який проситиме надати його країні статус країни-спостерігача.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG