Спеціальні потреби

Україна буде удосконалювати підготовку збройних сил


У жовтні в Міжнародному центрі миротворчості (Львівська область) розпочнеться підготовка першого підрозділу Збройних сил України (ЗСУ), який уже має вагомий бойовий досвід.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці 6 вересня повідомив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Віктор Муженко.

Заява Віктора Муженка прозвучала після зустрічі з представниками Збройних сил США і Канади, які беруть участь у підготовці українських військовослужбовців.

«Ми обговорили проблемні питання та перспективи майбутньої співпраці в області підвищення обороноздатності української армії. Є перші результати і чітке розуміння, що система підготовки наших захисників потребує вдосконалення. У жовтні перший підрозділ Збройних сил України, який уже має вагомий бойовий досвід, почне підготовку на базі цього центру. Не можна зупинятися на досягнутому», – повідомив Віктор Муженко.

У деталі майбутньої підготовки українських бійців Муженко вдаватися не став.

Нагадаємо, що в акваторії Чорного моря в Одеській і Миколаївській областях України тривають широкомасштабні навчання Sea Breeze під спільним командуванням України та США. Вони триватимуть до 12 вересня.

Як повідомляє вебсайт Міністерства оборони України, в період з 20 по 31 липня у Львівській області 1 800 військовослужбовців з вісімнадцяти країн взяли участь у навчаннях Saber Guardian / Rapid Trident-2015. За даними військового відомства України, найбільший іноземний контингент у ході «Репід Трайдент-2015» представляли військові з США – близько півтисячі людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG