Спеціальні потреби

Йовері Мусевені переобрано президентом Уганди


Президент Уганди Йовері Мусевені
Президент Уганди Йовері Мусевені

Центральна виборча комісія Уганди оголосила, що президента Йовері Мусевені переобрано на черговий 5-ти річний термін. Проте, його головний суперник Кізза Бесідже відкидає такі результати голосування.

Сьогодні комісія повідомила, що на президентських виборах, які пройшли в країні 18 лютого, Мусевені здобув 68% голосів, Бесідже – 26%.

У виданій у неділю заяві, Бесідже і його чотирьохпартійна коаліція категорично відкинули результати виборів. Вони також зазначили, що будь-який створений Мусевені уряд буде неправомочним.

У розмові з кореспондентами, Бесідже заявив, що не виключає можливості мобілізації вуличних протестів, проте поки що він не вдався до такого заклику. Раніше Бесідже сказав, що Уганда готова до повстання, на зразок єгипетського.

Президент Мусевені керує Угандою від 1986 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG