Спеціальні потреби

Обама запропонував допомогу США в розслідуванні теракту в Туреччині


Як повідомили представники Білого дому, в середу президент США Барак Обама поговорив по телефону з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Темою розмови став теракт, скоєний у вівторок у головному аеропорту Стамбула.

В ході проведеного брифінгу прес-секретар Білого дому Джош Ернест повідомив, що Барак Обама висловив президенту Туреччини співчуття з приводу того, що сталося.

Ернест підкреслив, що Білий дім готовий надати «будь-яку допомогу, яка може знадобитися туркам при проведенні розслідування і вжиття заходів, необхідних для зміцнення безпеки в країні».

Нагадаємо, що у вівторок 28 червня, в результаті теракту, здійсненого смертниками, в аеропорту загинула 41 людина, і понад 200 отримали поранення.

У Генеральному консульстві України у Стамбулі повідомляють, що постраждали 4 громадян України, одна з яких загинула.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку. Проте Туреччина покладає вину на бойовиків «Ісламської держави і поклялася продовжувати боротьбу з тероризмом до моменту перемоги.

Дивіться також: Ось чому майже одночасні візити Гройсмана, Яценюка до США можуть шкодити Україні

Ось чому майже одночасні візити Гройсмана, Яценюка до США можуть шкодити Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG