Спеціальні потреби

Від вибуху замінованого автомобіля в Ізмірі загинули поліцейський і службовець суду


Поліція охороняє місце вибуху в Ізмірі
Поліція охороняє місце вибуху в Ізмірі

Імовірні курдські екстремісти підірвали замінований автомобіль біля будинку суду в західнотурецькому місті Ізмір. Органи влади повідомили, що загинули поліцейський і працівник суду.

Губернатор провінції заявив репортерам, що інцидент стався після того, як поліція намагалася зупинити машину на контрольно-пропускному пункті перед будинком суду. Терористи, за його словами, підірвали замінований автомобіль, коли намагалися втекти.

Органи влади заявили, що два нападники були застрелені, а третього далі розшукують.

Турецька служба «Голосу Америки» заявила, що машина на місці загорілася.

У результаті атаки щонайменше 10 людей отримали поранення. Кілька машин швидкої допомоги прибули на місце інциденту і забрали поранених до лікарні, а поліція оточила місце події.

Губернатор також заявив, що нападники мали автоматичну зброю, ракетні гранатомети і ручні гранати. Попередні ознаки вказують на те, що відповідальність за атаку несуть члени Робітничої партії Курдистану. Туреччина, Сполучені Штати і Європейський Союз вважають Робітничу партію Курдистану терористичною організацією. Губернатор також заявив, що зірвано другий, можливо навіть серйозніший, інцидент.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за вибух замінованого автомобіля в Ізмірі. Кілька днів тому в Стамбулі в результаті атаки на нічний клуб загинуло 39 людей. Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Ісламська держава». У заяві сказано, що це була відплата за участь Туреччини у військових операціях у північному районі Сирії.

Дивіться також: Україна мусить відповісти на заяви Ле Пен, але її арсенал обмежений - експерт

Україна мусить відповісти на заяви Ле Пен, але її арсенал обмежений - експерт. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:17 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG