Спеціальні потреби

Сирійські повстанські угруповання призупиняють свою участь у мирних переговорах


Міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавусоглу
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавусоглу

Туреччина заявила, що порушення угоди про припинення вогню в Сирії може загрожувати мирним переговорам, запланованим на цей місяць.

Росія і Туреччина, які підтримують суперницькі сторони конфлікту, досягли загальнонаціонального припинення вогню в Сирії і тепер продовжують зусилля для проведення мирних переговорів у столиці Казахстану Астані.

«Якщо ми не зможемо покласти край дедалі частішим порушенням угоди, то мирний процес в Астані може провалитися», – сказав у середу міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавусоглу державному інформаційному агентству новин Анадолу.

Він звинуватив проурядових бойовиків, включно з базованим у Лівані екстремістським угрупованням Гезболла, в порушенні припинення вогню. Чавусоглу також сказав, що наступного тижня до Туреччини мають прибути російські офіційні особи для обміркування рамок мирних переговорів.

У своєму рішенні про призупинення участі в мирних переговорах головне сирійське повстанське угруповання посилалося на порушення припинення вогню урядовими силамим.

У час, коли продовжуються ці порушення, повстанські угруповання повідомили про замороження дискусій, пов’язаних з переговорами в Астані. Про це заявило 10 опозиційних угруповань у спільній заяві.

Цей розвиток подій є значним ударом для очолених Росією переговорів, які виключили з них західні країни, але додали Вільну сирійську армію і могутній ісламський альянс Армія завоювання.

Дивіться також: Якими будуть плани республіканців на перші 100 днів президентства Дональда Трампа

Якими будуть плани республіканців на перші 100 днів президенства Дональда Трампа. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG