Спеціальні потреби

Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію на підтримку угоди щодо припинення вогню в сирійському конфлікті


Рада Безпеки ООН
Рада Безпеки ООН

У Раді Безпеки ООН відбулося голосування в справі резолюції на підтримку угоди про припинення вогню в Сирії. Угоду було досягнуто за підтримки Росії і Туреччини.

Члени Ради Безпеки ООН одностайно підтримали угоду про припинення вогню і плани мирних переговорів. Мирні переговори, заплановані на другу половину січня між сирійським урядом і опозицією в столиці Казахстану Астані, будуть важливою частиною очоленого Сирією політичного процесу при підтримці ООН.

У результаті війни понад чверть мільйона людей загинуло і понад 13 мільйонам потрібна негайна гуманітарна допомога. Конфлікт викликав кризу з біженцями по всій Європі.

Тимчасом головне повстанське угруповання в Сирії заявило, що воно відмовиться від припинення вогню, якщо війська сирійського уряду і далі атакуватимуть райони, які є під його контролем.

Повстанці закликали Раду Безпеки не схвалювати резолюції, якщо не припиняться ататки з боку урядових військ.

Головне повстанське угруповання Вільна сирійська армія висунуло ультиматум Великобританії серед повідомлень про обстріл контрольованих повстанцями району Дамаска Ваді Барада.

Резолюція Ради Безпеки підтримує дорожню карту до миру, починаючи із перехідного уряду, і закликається до «швидкого, безпечного і безперешкодного доступу» гуманітарної допомоги по всій території Сирії.

Росія і Туреччина (автори угоди) підтримують суперницькі сторони сирійського конфлікту. Росія та Іран надають важливу військову підтримку аль-Асаду, тоді як Туреччина протягом дового часу підтримує повстанські сили, які намагаються усунути від влади сирійського лідера.

Дивіться також: На Волл-стріт зустрічають новий рік з оптимізмом

На Уолл-Стріт зустрічають Новий рік з оптимізмом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG