Спеціальні потреби

Трамп погодився заплатити $25 млн, аби врегулювати справу про шахрайство


Новообраний президент США Дональд Трамп виплатить 25 мільйонів доларів компенсації в рамках досудової угоди у справі про шахрайство, пов’язаної з його неакредитованою програмою семінарів - Trump University.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

В угоді, оприлюдненій 18 листопада, йдеться, що Трамп погодився виплатити понад 6 тисячам позивачів компенсації за участь у серії семінарів.

Кілька років тому низка студентів Trump University подали позов проти мільярдера. Вони стверджували, що семінари з нерухомості вартістю до 35 тисяч доларів були неінформативними, проте прибутковими для самого Трампа.

Раніше повідомлялось, що слухання у справі щодо Trump University мали початися 28 листопада. Якщо тепер суперечку буде вирішено, справу, ймовірно, закриють.

Крім виплати студентам, Трамп має заплатити мільйон доларів штрафу штату Нью-Йорк за порушення законів про навчальні заклади, назвавши свою програму «університетом», незважаючи на те, що студентам не пропонувалася ані традиційна освіта, ані диплома.

Згідно з угодою, Трамп не визнав своєї провини і заперечив будь-яке злодіяння зі свого боку щодо студентів.

Адвокат Трампа заявив, що його клієнт погодився на досудову угоду, бо «хоче в цьому перехідному періоді присвятити всю свою увагу важливим питанням, які стоять перед країною».

Дивіться також: Джеймс Клеппер: "Росія не має наміру залишати Донбас та продовжуватиме дестабілізувати Україну"

Джеймс Клеппер: "Росія не має наміру залишати Донбас та продовжуватиме дестабілізувати Україну"
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG