Спеціальні потреби

Трамп погрожує нелегалам видворенням з США


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Будівельний магнат Дональд Трамп – фаворит серед претендентів на висунення в президенти від Республіканської партії – заявив у неділю, що в разі його обрання нелегальним іммігрантам доведеться покинути США.

В інтерв’ю телепрограмі «Зустріч з пресою» на каналі NBC Трамп заявив: «Ми збережемо сім’ї разом, але їм доведеться виїхати ... Або у нас є країна, або її немає».

За деякими оцінками, в США проживають 11 мільйонів іммігрантів без документів. У боротьбі за право стати наступником Барака Обами, якому за Конституцією не можна обиратися на третій термін, Трамп зайняв жорстку позицію щодо нелегалів.

Трамп звинуватив владу Мексики в тому, що вона дозволяє «злочинцям» і «ґвалтівникам» нелегально проникати в США, і пообіцяв побудувати неприступну стіну вздовж кордону США і Мексики.

«Ніхто не пройде через цю стіну», – сказав він в інтерв’ю.

Трамп зробив ряд заяв і з інших зовнішньополітичних питань. Зокрема, він сказав, що «забере» багатство бойовиків «Ісламської держави» в Іраку, захопивши нафтові родовища, що знаходяться під контролем цього угруповання.

За його словами, він «щось» віддасть Іраку, але передасть велику частину додаткових доходів сім’ям американських солдатів, поранених або убитих в ході восьмирічної війни в Іраку.

Трамп назвав колишнього контрактника АНБ США Едварда Сноудена «абсолютним зрадником» і «ганьбою». Сноуден, який організував витік величезного обсягу інформації про програми спостереження уряду США, в даний час проживає в Росії.

Трамп також назвав держсекретаря Джона Керрі «некомпетентним» у зв’язку з переговорами про укладення угоди щодо ядерної програми Ірану.

«Врешті-решт, Іран стане ядерною державою», – заявив Трамп.

Тим часом, провідний претендент на номінацію від Демократичної партії – екс-держсекретар Гілларі Клінтон – спробувала об’єднати Трампа з іншими республіканськими кандидатами, які, на думку політологів, зрештою обійдуть його; мова йде, зокрема, про екс-губернатора Флориди Джеба Буша і сенатора Марка Рубіо.

«Нехай цей цирк вас не відволікає, – заявила Клінтон на одному з політичних мітингів у п’ятницю. – Якщо ви подивитеся на їхню політику, то побачите, що більшість з них такі ж, як Трамп. Просто у них менше гламуру і волосся».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG