Спеціальні потреби

Transparency International: рівень корупції у світі зростає


Transparency International: рівень корупції у світі зростає
Transparency International: рівень корупції у світі зростає

У Всесвітньому корупційному барометрі Transparency Intl. 2010 взяли участь понад 90 тисяч людей у 86 державах і територіях. На відміну від інших досліджень організації, це опитування віддзеркалює виключно думки громадськості.

Згідно з оприлюдненими сьогодні у Берліні результатами опиту, кожен четвертий респондент зізнався, що протягом останніх трьох років давав хабар.

У щорічному звіті неурядової організації зазначається, що найбільш тривожну тенденцію щодо корупції помітили мешканці Європи та Північної Америки, де наслідки глобальної фінансової кризи далі впливають на життя людей. 73% європейців і 67% американців вважають, що рівень корупції у їхніх країнах зростає.

Згідно із звітом, найбільше потерпають бідні і молодь. Чим менше людина має грошей, тим частіше їй доводиться підплачувати іншим. Дані вказують на те, що бідніші вдвічі частіше ніж багаті дають хабар за основні комунальні послуги, за медицину й освіту.

Щодо України, автори дослідження кажуть, що кожен третій опитуваний українець зізнався, що протягом року давав хабар. Громадяни України вважають судову гілку влади найкорумпованішу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG