Спеціальні потреби

Трамп: Як президент, я мав повне право поділитися інформацією з Росією


Президент Трамп і міністр Лавров в Овальному кабінеті
Президент Трамп і міністр Лавров в Овальному кабінеті

Президент Дональд Трамп заявив, що як президент - мав повне право поділитися інформацією з Росією.

Про це заявив президент США у Twitter після повідомлень ЗМІ про те, що під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і послом РФ в США Сергієм Кисляком він передав їм таємні дані розвідки США про терористів в Сирії.

«Як президент, я хотів поділитися з Росією (на відкрито запланованій зустрічі в Білому домі), і я маю повне право це зробити, фактами, що стосуються тероризму та безпеки польотів. З гуманітарних причин, тому що я хочу, щоб Росія значно активізувала свою боротьбу з ІДІЛ і тероризмом».

У вівторок у ЗМІ з'явилася інформація, що на нещодавній зустрічі в Білому домі президент Трамп розкрив Лаврову секретні відомості, поставивши під загрозу джерело розвідданих про «Ісламську державу».

Видання The Washington Post писало, що інформація, якою Трамп поділився з Лавровим, була надана партнером США в рамках «домовленості про обмін інформацією, яка вважається настільки секретною, що її деталі не розголошувалися навіть союзникам».

До цих матеріалів обмежений доступ був навіть у співробітників уряду США.

Радник президента Трампа з національної безпеки Герберт Реймонд Макмастер і державний секретар США Рекс Тіллерсон заявили, що на зустрічі обговорювалися лише загальновідомі факти.

Читайте також: Білий дім заперечує, що Трамп розкрив росіянам таємні дані розвідки

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, в свою чергу, спростувала передачу секретних даних президентом Трампом і порадила не читати американські газети в пошуках вигаданих «сенсацій».

Дивіться також: Що говорить Лондон: все, що потрібно знати про кібератаку WannaCry

Що говорить Лондон: все, що потрібно знати про кібератаку WannaCry. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:08 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG