Спеціальні потреби

Трамп обіцяє захистити учнів, після смертельної стрілянини в Техасі


Президент Трамп заявив у п'ятницю, що масові стрілянини «тривають надто довго в нашій країні».

«На жаль, я маю почати з висловлення суму та розпачу через смертельну стрілянину в школі в Санта Фе в Техасі, - наголосив Трамп, виступаючи перед пресою у Білому домі. – Це триває надто довго в нашій країні. Надто багато років. Вже надто багато десятиліть», повідомляють ЗМІ.

«Ми сумуємо через жахливі втрати життів і надсилаємо нашу підтримку всім, хто постраждав від такого абсолютно страхітливого нападу», - заявив Трамп.

Він висловив рішучу налаштованість зробити все, щоб захистити учнів.

«Моя адміністрація налаштована зробите все, що в наших силах, щоб захистити наших учнів, забезпечити безпеку в наших школах і забезпечити, щоб зброя не потрапила до рук тих, хто становить загрозу для себе та інших», - додав він.

Міністр освіти США Бетсі ДеВос заявила, що нова Комісія з безпеки в школах щоденно працює над «визначенням чітких шляхів запобігання насильству та забезпечення безпеки учнів в школах».

Від восьми до десяти людей, більшість з яких школярі, було вбито після того, як озброєна особа відкрила вогонь в школі в понеділок зранку в Санта Фе, Техас, за повідомленнями посадовців.

Одного підозрюваного було затримано, як і ще одну особу, сказав шериф графства Гарріс. Він повідомив, що обидві особи були учнями школи Санта Фе.

В школі та на прилеглій території було знайдено вибухові пристрої, заявили в місцевій поліції.

Дивіться також: Щонайменше 8 застрелено у техаській школі. Відео

Щонайменше 8 застрелено у техаській школі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG