Спеціальні потреби

У штабі Трампа знали, що Росія має «багато бруду» на Гілларі Клінтон - NYT


Видання The New York Times пише, що посередник російської влади повідомив штаб Трампа про те, що Москва має велику кількість електронного листування демократів і багато бруду на Клінтон



З документів американського суду випливає, що російські офіційні особи за допомогою посередника повідомили передвиборчий штаб Дональда Трампа в квітні 2016 року, що вони мають тисячі електронних листів демократів та багато «бруду» на Гілларі Клінтон.

Про це повідомило видання The New York Times.

NYT зазначає, що це повідомлення було зроблено за два місяці до того, як стало відомо про російські хакерські атаки на Національний комітет Демократичної партії і публікації в Інтернеті викраденого листування.

У нових судових документах міститься перше чітке свідчення того, що співробітники штабу Трампа завчасно знали, що Росія викрала конфіденційні документи, що стосуються Клінтон і комітету, які могли бути спокусливою знахідкою в умовах напруженої виборчої кампанії, відзначає видання.

З нових документів випливає, що до червня минулого року, коли Дональд Трамп-молодший та інші високопоставлені діячі передвиборчого штабу Трампа зустрілися з російською юристкою, що запропонувала компрометуючу інформацію про Клінтон, деякі з них, можливо, вже кілька тижнів знали, що матеріали, імовірно, були отримані в результаті незаконних дій хакерів, пише The New York Times.

Нова інформація стала ще одним доказом, що вказує на спроби співпраці між передвиборчим штабом Трампа і російською владою, але видається, що її не можна вважати доказом того, що вони вступали в змову для проведення хакерських атак або інших незаконних дій, вказує газета.

Несподіваною фігурою, навколо якої обертається нова інформація, виявився «зовнішньополітичний радник» Трампа Джордж Пападопулос.

Він знаходиться в числі трьох людей, звинувачення на адресу яких були озвучені в понеділок. За всіма ознаками, саме Пападопулос був першим співробітником виборчого штабу, який дізнався про російські хакерські атаки, скеровані проти демократів, - пише NYT.

Як стало відомо в понеділок, Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР про спілкування штабу з іноземцями, включаючи громадян Росії.

Екс-керівника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта і його бізнес-партнера Ричарда Ґейтса офіційно обвинувачено, серед іншого, у змові проти США, відмиванні грошей, несплаті податків та шахрайстві. Суд відправив Манафорта і Ґейтса під домашній арешт.

Дивіться також: Енн Епплбаум представила у Вашингтоні книгу «Червоний голод» про Голодомор

Енн Епплбаум представила у Вашингтоні книгу «Червоний голод» про Голодомор. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG