Спеціальні потреби

Тибетці святкують Новий рік під пильним наглядом Пекіну


2011年12月23日:在布拉格城堡的圣维图斯大教堂,天主教神父列队出席已故前总统哈维尔的葬礼。来自世界各地的国家元首、政府官员以及捷克的普通民众向哈维尔道别。(Reuters)
2011年12月23日:在布拉格城堡的圣维图斯大教堂,天主教神父列队出席已故前总统哈维尔的葬礼。来自世界各地的国家元首、政府官员以及捷克的普通民众向哈维尔道别。(Reuters)

Напередодні свята Китай перекинув на територію Тибету тисячі поліцейських.

Святкування традиційного для тибетців Нового року у середу розпочалося без заходів непокори, на які були багатими тижні напередодні свята. Як відомо, протягом останнього часу прихильники незалежності Тибету від Китаю вдались до серії самоспалень.

Із наближенням свята, китайський уряд радикально посилив заходи безпеки у Тибеті. Заблоковано зв'язок регіону із зовнішнім світом, до найбільших міст Тибету перекинуто тисячі поліцейських.

Посилення заходів безпеки має на меті покласти край акціям непокори з боку етнічних тибетців, які тривають вже рік. Протягом цього часу більше 20 буддистських монахів, монахинь та їх послідовників скоїли самоспалення на знак протесту проти придушення релігії та культури Тибету з боку офіційного Пекіна.

У середу голова тибетського уряду у вигнанні Лобсанг Сангай закликав тибетців відмовитись від святкувань Нового року та присвятити свій час молитві за жертв китайського режиму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG