Спеціальні потреби

Тибетці протестують проти китайського правління


Базована у Лондоні правозахисна організація «Вільний Тибет» повідомила, що в центральному районі Китаю тибетський мандрівник став третьою цього тижня особою, яка підпалила себе у протесті проти китайського правління.

Директор організації Стефані Бриджден заявила Голосу Америки, що 24-річний чоловік, відомий як Джопа, підпалив себе в місті Мерума в повіті Аба, що в південно-західній провінції Сичуань.

Бриджден каже, що незабаром після інциденту до міста надіслано китайських військовослужбовців і сили безпеки.

За останні три роки підпалило себе близько 50 тибетців, які дедалі більше незадоволені з того, що вони вважають обмеженням їх релігії і культури. Пекін заперечує будь-які звинувачення.

На початку цього тижня правозахисна організація «Вільний Тибет» повідомила про самоспалення матері двох малих дітей. Вона підпалила себе перед монастирем Тсо у провінції Ганьсу. Також 21-річний монах з монастиря Кірті з провінції Сичуань, згідно з повідомленнями, пробував підпалити себе, але, як вважається, він вижив.

Протестні самоспалення, каже представниця правозахисної організації «Вільний Тибет», вказують на те, що тибеці дуже серйозно ставляться до поширення інформації у світі про свою долю. Немає сумніву, додає вона, що це має вплив на китайське керівництво.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG