Спеціальні потреби

Сирійські повстанці та іракські курди помагають захисникам міста Кобані


Іракські курди в дорозі до Кобані, щоб помогти сирійським курдам у боротьбі з ісламськими екстремістами
Іракські курди в дорозі до Кобані, щоб помогти сирійським курдам у боротьбі з ісламськими екстремістами

Курдські бійці в північному районі Сирії отримують підкріплення у своїй кількатижневій боротьбі з екстремістами Ісламської держави за місто Кобані.

У середу до Кобані прибула група із приблизно 50 бійців Вільної сирійської армії. Вони прибули до Сирії через турецьку територію.

Вони приєднаються до боротьби проти сил Ісламської держави після трьох з половиною років боїв з сирійськими військами за усунення від влади президента Башара аль-Асада.

Також у середу група бійців іракських курдів прибула повітряним шляхом до аеропорту в південно-східному районі Туреччини, після чого відбула в напрямку кордону із Сирією в супроводі турецьких сил безпеки.

Автоколона з іншою групою бійцвів з важкою зброєю також прибула на турецьку територію, щоб звідти відбути до Кобані.

Минулого тижня уряд Туреччини дозволив 150 бійцям з іракського Курдистану пересікти турецький кордон в дорозі до Кобані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG