Спеціальні потреби

Відновлюються американсько-російські переговори щодо Сирії


Сергій Лавров і Джон Керрі
Сергій Лавров і Джон Керрі

У час, коли державний секретар США Джон Керрі готувався розпочати новий раунд переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим щодо Сирії, американські дипломати, які супроводжують Керрі, намагаються применшити сподівання на досягнення угоди про припинення вогню в розтерзаній війною країні.

Однак Керрі, який розмовляв з Лавровим щонайменше чотири рази в середу і четвер, був у настільки оптимістичному настрої, щоб відбути до Швейцарії на – за припущеннями – не більше, ніж один день переговорів.

Ключовим питанням, як на це вказують американські офіційні особи, є «технічні проблеми». Однією з головних, як це виявлено, є запевнити, що не буде облоги Алеппо, сказав службовець Державного департаменту, який розмовляв з журналістами в літаку Керрі.

«Це не просто “припинити стрілянину”, додав він, пояснюючи, що ширшою метою залишається прокладення шляху до перехідного періоду для нового керівництва в Сирії після закріплення припинення вогню.

Проте висловлюється значний скептицизм щодо всенаціонального й тривалого припинення вогню, про що повторно говорять службовці Державного департаменту США.

Росія хоче, щоб президент Башар аль-Асад залишився при владі, тоді як сили поміркованої опозиції і Туреччина наполягають, що не може бути угоди про перехідний уряд, яка залишить його на посаді.

Сполучені Штати вже довший час займають позицію, згідно з якою сирійський лідер, з приводу його брутальних дій, не може очолювати будь-який майбутній уряд.

Дивіться також: Чи стануть Україна та Грузія членами НАТО

Чи стануть Україна та Грузія членами НАТО? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG