Спеціальні потреби

Сирія не пустила Червоний Хрест до Баба-Амра


Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що влада Сирії не дозволила його співпрацівникам доставити медикаменти та іншу гуманітарну допомогу в постраждалий від облоги урядовими військами район Баба-Амр у місті Гомс.

В оприлюдненій у п’ятницю заяві, президент МКЧХ Джейкоб Келленберґер сказав, що автоколону із семи вантажівок з гуманітарними припасами не пустили в Баба-Амр незважаючи на те, що сирійський уряд у четвер дав дозвіл на доставку допомоги.

Келленберґер назвав «неприйнятним» рішення уряду позбавити мешканців Баба-Амра міжнародної допомоги. Він підтвердив повідомилення, що співпрацівники МКЧХ та Червоного Півмісяця залишаться в Гомсі, сподіваючись прибути в Баба-Амр у «найближчому майбутньому».

Повстанці кажуть, що з приводу погіршення гуманітарної ситуації в місті, у четвер опозиційний сили були змушені здійснити «тактичний відступ» з району.

У повідомленнях також зазначається, що в Гомсі вичерпуються запаси продовольства, медикаментів та питної води.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG