Спеціальні потреби

Стратегія, яку Росія обрала в Сирії, піддає її значному ризику - Білий дім


Джош Еренест, прес-секретар Білого дому
Джош Еренест, прес-секретар Білого дому

«Сполучені Штати не бачать, щоб Росія змінила свою стратегію в Сирії. Москва не зосереджує своїх ударів на територіях, захоплених ІДІЛ», - Джош Ернест.

Сполучені Штати не бачать, щоб Росія змінила свою стратегію в Сирії. Москва не зосереджує своїх ударів на територіях, захоплених ІДІЛ - про це заявив на брифінгу у понеділок прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

Допомагаючи режиму Башара Асада розправитися зі своїми політичними опонентами, які не входять до ІДІЛ, Росія ще більше ізолює себе від світу та занурюється у небезпечну для себе війну на релігійному ґрунті, вважають у Білому домі.

«Не існує жодних ознак, що росіяни змінили свою стратегію, щоб зосередитись на територіях, які утримує ІДІЛ. Насправді, ми бачимо, що росіяни зосереджують удари на територіях, які утримують опоненти режиму. Можливо, в їх лавах є екстремісти. Але, згідно з нашими аналітиками, вони не включають бійців ІДІЛ. У цій ситуації, хто реально ризикує, так це росіяни. Вони втручаються все глибше і глибше у насилля на релігійному ґрунті в Сирії», - сказав на брифінгу Джош Ернест.

За його словами не треба лише на нього в цьому покладатися.

«Це відповідає публічним заявам багатьох лідерів країн, які є нашими союзниками по коаліції з боротьби з «Ісламською державою». Росія посилює свою підтримку Асада, вони здійснюють удари по опонентах режиму, і виглядає, базуючись на деяких повідомленнях, вони координують свої військові дії з Іраном. У результаті це далі ізолює Росію від міжнародного співтовариства», - зазначив прес-секретар Білого дому.

«Також цими діями Росія піддає себе значному ризику, оскільки помірковані суніти в середині Сирії бачать, що росіяни підтримують, якщо навіть не прямо здійснюють удари проти інших сунітів в середині Сирії. Росія стає мішенню цього гніву. І це звичайно становить ризик для Росії не лише в середині Сирії, а також і на території Росії, де живе значне мусульманське населення», - заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

США разом з Туреччиною та союзниками проводять дискусії щодо провокації в небі над Туреччиною та занепокоєні такими діями.

Дивіться також: Як Росія підвищує "якість" брехні - розповідь засновниці Stop Fake

Як Росія підвищує "якість" брехні - розповідь засновниці Stop Fake. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:34 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG