Спеціальні потреби

Росія робить помилку у Сирії – держсекретар Керрі


Джон Керрі бере участь в гумористичній програмі "Вечірнє шоу зі Стівеном Колбером" 1 жовтня 2015.
Джон Керрі бере участь в гумористичній програмі "Вечірнє шоу зі Стівеном Колбером" 1 жовтня 2015.

Державний секретар США Джон Керрі вважає, що бомбардування росіянами сирійської опозиції може нашкодити самій Росії. Про це він сказав у гумористичній програмі «Вечірнє шоу зі Стівеном Колбером» на американському каналі CBS.

«Якщо вони присутні в Сирії, щоб підтримувати режим Асада, Росія зробила величезну помилку, тому що вони будуть з Асадом, Іраном, Гезболлою, проти решти громади у тій частині світу, проти сунітів. Росія тоді стане мішенню для когось із них. То ж ми сподіваємось, у наступні дні вони побачать здоровий глузд. … Ми дуже важко працюємо у політичній площині, щоб побачити і перевірити, чи Росія має серйозні наміри вирішити цю проблему (проблему ІДІЛ – ред.)», - зазначив Джон Керрі.

Продовжуючи цю тему, держсекретар також дав зрозуміти, що США та коаліція сподіваються на російську підтримку, щоб подолати бойовиків угруповання ІДІЛ.

«Незважаючи ні на що, ми будемо продовжувати нашу політику – боротьбу з «Ісламською державою». Якщо фокусом Росії стане ІДІЛ, ми маємо шанс зробити це швидше. Якщо ж ні, ми продовжуватимемо свою роботу з нашою коаліцією, яку ми зібрали, куди входить понад 60 країн», - розповів Керрі.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» з минулого року захопило значні території в частинах Сирії, Іраку та Лівії. У серпні 2014 року Сполучені Штати Америки заявили про створення коаліції країн-партнерів для протидії бойовикам екстремістського угруповання ІДІЛ. Україна входить до країн, що надають здебільшого гуманітарну допомогу тим групам, яких визначить коаліція.

Дивіться також: Журналісти з'ясовують, хто головний у "Нормандській четвірці".

Хто головний у "нормандській четвірці"? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

XS
SM
MD
LG