Спеціальні потреби

ООН: у Сирії збільшується кількість порушень прав людини


Незалежна комісія слідчих ООН повідомила, що ситуація з прав людини в Сирії різко погіршилась, причому збільшується кількість «серйозних порушень» та їх масштаби.

Голова комісії з Бразилії Пауло Піньєро заявив у понеділок Раді ООН з прав людини в Женеві, що «кричущі порушення» трапляються так часто, що його комісія не встигає провести слідства в їх справі.

Він також сказав, що в Сирії збільшується кількість ісламських екстремістів та що їх присутність спонукує повстанців, які виступають проти президента Башара аль-Асада, займати дедалі радикальніші позиції.

Представник Сирії при ООН у Женеві Фейсал Хаббаз Гамуї піддав критиці доповідь. Він сказав, що представники міжнародної громадськості лише докладають зусиль для того, щоб ситуація в Сирії погіршилась.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG