Спеціальні потреби

Для переговорів до Сирії прибув посланник Ліги арабських держав


Новий посланник Ліги арабських держав з питань Сирії Лахдар Брагімі перебуває в Дамаску з першим офіційним візитом, метою якого є відновити зусилля для припинення постійного насильства.

Прес-секретар Лахдара Брагімі заявив, що посланник прибув до столиці для розмов із службовцями сирійського уряду, представниками опозиції і громадянського насильства.

У заяві, в якій конкретно не названо президента Сирії Башара аль-Асада, на початку цього тижня генеральний секретар ООН Пан Гі Мун сказав, що Брагімі «в найближчому часі» матиме зустріч з аль-Асадом.

У середу Брагімі перебував у Каїрі для розмов з представниками Ліги арабських держав про ситуацію в Сирії, де, в результаті півторарічних сутичок між урядовими силами і повстанцями, які виступають проти аль-Асада, загинуло приблизно 20 тисяч людей.

Сирійські активісти кажуть, що бої продовжувались у четвер і сирійські війська обстрілювали місто Алеппо, що на півночі країни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG