Спеціальні потреби

США, Франція і Британія вимагають конкретних термінів здачі хімзброї Сирією


США, Франція і Великобританія дійшли згоди щодо необхідності прийняття жорсткої резолюції Ради Безпеки ООН, яка встановлювала б конкретні терміни для передачі сирійських арсеналів хімічної зброї під міжнародний контроль.

Адміністрація президента Франції Франсуа Олланда оголосила про досягнуту угоду в понеділок після його зустрічі в Парижі з главами зовнішньополітичних відомств трьох країн: Джоном Керрі, Лораном Фабіусом і Вільямом Гейґом.

Попередні резолюції щодо врегулювання сирійської кризи на рівні Ради Безпеки ООН ветували Росія та Китай, які блокували будь-які спроби зовнішнього втручання.

Зустріч відбулася через кілька днів після того, як США і Росія оголосили про план, що передбачає детальну декларацію Сирією своїх запасів хімічної зброї. Дамаск пообіцяв виконати всі вимоги цього плану.

У Нью-Йорку генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун у понеділок поінформує Раду Безпеки та Генеральну Асамблею про зміст доповіді, підготовленої групою експертів з хімічної зброї, що зібрала зразки з місця скоєної під Дамаском 21 серпня атаки, що призвела до численних жертв у людях.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG