Спеціальні потреби

Зростає наплив сирійських біженців до Йорданії


За даними Агентства ООН з питань біженців, останніми днями кількість сирійців, які втекли до Йорданії, подвоїлась. Протягом минулого тижня в країну прибуло 10200 сирійських біженців.

У Женеві речник верховного комісара ООН у справах біженців Мелісса Флемінґ сказала, що новоприбулі у таборі Заатрі на півночі Йорданії переважно походять з південного осередку сирійської опозиції міста Дараа. За її словами, біженці розповідали, що їх обстрілювали, коли вони намагалися пересікти кордон.

Установа ООН вважає, що коли конфлікт продовжуватиметься, до Туреччини може втекти до 200 тисяч сирійців. Лише протягом останньої доби до Туреччини втекло понад три тисячі сирійських біженців.

Тимчасом сирійське державне телебачення повідомило про смерть 12 людей і поранення близько 50 у результаті вибуху замінованого автомобіля під час похорону неподалік Дамаска.

Вибух стався в передмісті Джарамана поблизу південно-східного району столиці, в якому проживають друзи і християни.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG