Спеціальні потреби

Сирія: в країну повертаються інспектори ООН


Група експертів ООН повернеться до Сирії через кілька тижнів
Група експертів ООН повернеться до Сирії через кілька тижнів
Голова комісії інспекторів ООН, які розслідували інцидент із застосуванням хімічної зброї під Дамаском 21 серпня, заявив, що його команда повернеться до Сирії через кілька тижнів для перевірки інформації про інші інциденти.

Аке Селлстром відвідав Сирію в серпні. За його словами, група буде розслідувати «взаємні звинувачення двох сторін сирійського конфлікту у застосуванні хімічної зброї, однак у більшій кількості випадків звинувачення надходять з боку сирійського уряду».

Як зазначив Селлстром, ООН належить розслідувати 13 або 14 інцидентів. Він додав, що інспектори не будуть з'ясовувати, хто саме несе відповідальність за інцидент під столицею Сирії, який, за оцінками США, забрав життя понад 1 400 людей.

Після того, як країни Заходу заявили про те, що звіт ООН, представлений цього тижня, вказує на причетність влади Сирії до атаки, Росія назвала його «спотвореним».

Російські офіційні особи заявили в середу, що Сирія надала нові докази того, що повстанці здійснили напад із застосуванням хімічної зброї під Дамаском.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG