Спеціальні потреби

Країни-донори виділять на допомогу сирійцям 2,4 мільярда доларів


Джон Керрі виступає на конференції країн-донорів у Кувейті
Джон Керрі виступає на конференції країн-донорів у Кувейті
Країни-донори пообіцяли виділити 2,4 мільярда доларів на допомогу сирійцям, постраждалим внаслідок боїв у Сирії, де, за словами генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна, гуманітарна криза погіршується.

Про це Пан Ґі Мун повідомив після закінчення донорської конференції, яка проходила у Кувейті під його головуванням. Об’єднані Нації просять для допомоги сирійським біженцям рекордну суму у 6,5 мільярда доларів.

Відкриваючи конференцію, країна-господар Кувейт пообіцяла виділити сирійцям 500 мільйонів доларів. Державний секретар США Джон Керрі повідомив про надання американської допомоги в розмірі 380 мільйонів доларів. Загалом, починаючи з 2011 року, США виділили на допомогу сирійцям близько 1,7 мільярда доларів.

За даними ООН, понад 9 мільйонів сирійців були змушені покинути свої домівки. З цього числа, 2,4 мільйона знайшли притулок у сусідніх країнах.

Протягом останнього року, зі збільшенням удвічі кількості сирійців, переміщених на території Сирії і за її межами, потреба гуманітарної допомоги загострилася. На першій конференції донорів, яка відбулася в січні 2013 року, країни пообіцяли виділити на допомогу сирійським біженцям 1,5 мільярда доларів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG