Спеціальні потреби

Керрі розпочинає нове закордонне турне


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі розпочинає чергове закордонне турне в пошуках розв’язання двох гострих зовнішньополітичних проблем: кровопролиття у Сирії і припинення війни в Афганістані.

У п'ятницю Керрі відбуває до столиці Катару, де представники 11 держав обговорюватимуть координацію допомоги повстанцям, які домагаються усунення президента Башара аль-Асада від влади.

Нещодавно президент Обама оголосив, що США почнуть відправляти зброю і боєприпаси повстанцям, які намагаються протистояти силам Асада.

Нарада в Досі покликане дати імпульс початку мирних переговорів щодо Сирії в Женеві.

У ході свого двотижневого турне, Керрі також намагатиметься домогтися прогресу в досягненні мирної угоди між Ізраїлем і палестинцями.

Передбачається, що перебуваючи в Катарі, Керрі не зустрічатиметься з представниками Талібану, але в найближчі дні за стіл переговорів з ними сядуть інші представники США. Це будуть перші переговори між Вашингтоном і Талібаном за майже півтора року.

У ході візиту до Індії Керрі виступить з політичною промовою і обговорить з керівництвом цієї країни широке коло питань, включаючи економіку, торгівлю, енергетику, зміни клімату, освіту, безпеку та боротьбу з тероризмом.

Керрі також проведе зустрічі з представниками Саудівської Аравії, Кувейту, Йорданії та Ізраїлю.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG