Спеціальні потреби

Дипломати намагатимуться досягти угоду про припинення вогню в Сирії


Міністр Ештон Картер
Міністр Ештон Картер

Згідно з повідомленнями, відновилися дипломатичні зусилля щодо досягнення припинення вогню у війні в Сирії. Деякі спостерігачі вважають, що це остання спроба мирного врегулювання.

Головна увага зосереджується на спробах американських і російських дипломатів, які вже протягом кількох тижнів зустрічаються для врегулювання того, що вважається технічними проблемами.

Американські дипломати у розмові з «Голосом Америки» висловили незадоволення з приводу становища російських учасників переговорів, яких звинуватили в тому, що останніми днями вони змінили становище в деяких важивих пунктах угоди.

«Нинішні новини із Сирії не заохочують, сказав міністр оборони США Ештон Картер у промові в Оксфордському університеті в Англії. – Вибір має зробити Росія, наслідком буде її відповідальність».

Міністр Картер звинуватив Москву в «непрофесійному виборі» у Сирії, Україні та в сфері кібер-простору, звинувачуючи росіян у тому, що в них є амбіціії підірвати принциповий міжнародний порядок».

Найближчими днями державний секретар Джон Керрі і міністр закордонних справ Сергій Лавров планують зустрітися для того, щоб переконатися, чи вони зможуть врегулювати неполагоджені ще питання. Про це сказав застуник радника з національної безпеки із стратегічних з’язків Бен Роуд, який перебуває разом з президентом Обамою в Лаосі.

«Ми не погодимося на угоду, яка не відповідає нашим основним цілям», сказав Роудс репортерам. – Я думаю, що ми знатимемо дуже скоро, чи ми зможемо заповнити прогалини, які ще залишаються».

Дивіться також: Американський чистильник ГПУ дав інтерв'ю: назвав непідкупність рідкістю

Американський чистильник ГПУ дав інтерв'ю: назвав непідкупність рідкістю. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG