Спеціальні потреби

Над Дамаском збито бойовий вертоліт сирійських військових сил


У столиці Сирії Дамаску збито бойовий вертоліт сирійських військових сил. Також надходять повідомлення про запеклі бої в цьому районі країни між повстанцями та силами президента Башара аль-Асада.

За повідомлення сирійського державного телебачення, у понеділок у Дамаску розбився вертоліт, проте жодних інших деталей не було подано.

У деяких повідомленнях зазначається, що повстанці застосували проти гелікоптера артилерійські снаряди, і той загорівся та впав на землю. Активісти опублікували відеокадри, на яких видно, як охоплений полум'ям вертоліт падає на землю.

Базована у Великобританії правозахисна організація Syrian Observatory fоr Human Rights повідомляє, що гелікоптер зробився у столичній дільниці Джобар.

Тим часом Асад повторив свою заяву, що за повстанням у Сирії стоїть іноземна змова, та пообіцяв, що "будь-якою ціною" не дозволить реалізувати її.

У неділю вперше за кілька тижнів з’явився на людях віце-президент Сирії 73-річний Фарук аль-Шараа. Раніше кружляли поголоски, що він залишив уряд Асада і перейшов на бік повстанців.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG