Спеціальні потреби

На саміті Великої двадцятки домінуватиме тема Сирії


Президент Барак Обама в Петербурзі
Президент Барак Обама в Петербурзі
Президент Барак Обама прибув до Росії на саміт Великої двадцятки. Проте, згідно з передбаченнями, дебати будуть затьмарені з приводу можливого військового удару по Сирії.

Криза в Сирії не є на офіційному порядку дня дводенного саміту групи 20 розвинутих країн світу. Однак, як передбачається, ця тема обговорюватиметься в кулуарах саміту.

Президент Обама шукає широкої підтримки як у США, так і у світі для проведення ударів проти сирійського уряду з приводу ймовірного застосування ним хімічної зброї проти цивільного населення.

За день до саміту важливий комітет американського Сенату схвалив план, який закликає до обмежених ударів, однак цей план виключає можливість розгорнення американських військ у Сирії. Таке рішення мусять прийняти обидві палати Конгресу.

У середу, під час відвідин Швеції, Обама заявив, що на карту буде поставлено вірогідність міжнародної громадськості, якщо не буде відповіді на дії сирійського президента Башара аль-Асада.

Росія, яка є головним постачальником зброї сирійській армії, а також Китай, уже раніше наклали санкції на три резолюції Ради Безпеки ООН про покарання Башара аль-Асада.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG