Спеціальні потреби

Сирія: ІДІЛ посилює наступ на Кобані


Кобані
Кобані

Бойовики «Ісламської держави» розгорнули новий наступ на контрольоване курдами прикордонне сирійське місто Кобані. Про масштабні напади бойовиків ІДІЛ на три окремі райони в Сирії повідомлено у четвер.

За інформацією базованої у Британії правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, у четвер вранці нападник-смертник підірвав себе біля сирійсько-турецького пропускного пункту в Кобані. Внаслідок боїв загинуло або було поранено десятки людей.

У повідомленні, яке надійшло згодом, йдеться, що у містечку Барх Бутан на південь від Кобані, бойовики ІДІЛ стратили щонайменше 20 курдів, включно з жінками та дітьми.

Курдські бійці, підтримувані очолюваними США авіаударами, взяли контроль над Кобані у січні після сутичок зі силами «Ісламської держави», які тривали кілька місяців. Захоплення Кобані курдами вважалося символічною перемогою у боротьбі з ІДІЛ.

Також у четвер сирійська правозахисна організація повідомила, що сили ІДІЛ захопили контроль на містечком Хасака на північному сході країни. За повідомленням інформаційної агенції Reuters, джерела військового командування Сирії заперечують повідомлення, кажучи, що атаку джихадистів урядові сили відбули

Контроль над Хасакою розділяють курдські та сирійські урядові сили. Місто часто атакують бойовики «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG