Спеціальні потреби

Столтенберґ: розгорнення військ НАТО на сході – це реакція на агресію з боку Росії


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

На сесії Парламентської асамблеї НАТО в Стамбулі, генеральний секретар Єнс Столтенберґ порушив ряд питань міжнародної політики, серед іншого, відносин з Росією, спроби державного перевороту в Туреччині і президентських виборів у Сполучених Штатах.

Столтенберґ високо оцінив членів Парламентської асамблеї, тому що вона представляє національні парламенти членських країн.

«Все, що робить НАТО – сказав Столтенберґ – оборонного характеру, пропорційне і повністю відповідає міжнародним зобов’язанням. Перед агресивними діями Росії в Україні, в НАТО не було планів надсилати свої війська до східного району нашого альянсу. Метою НАТО є запобігти конфлікту, а не провокувати конфлікт. Що більше, ми рішуче віримо і рішуче віддані подвійному підходу до Росії: це сильна оборона і суттєвий діалог».

У відповідь на агресивні дії Москви в Україні та розбудову російських збройних сил, на саміті у Варшаві альянс НАТО виніс рішення про збільшення своєї присутності на сході Європи, включно із розгорненням чотирьох багатонаціональних батальйонів у Балтії та Польщі на початку наступного року. Крім цього НАТО збільшує свою присутність у регіоні Чорного моря. Там буде створено очолену Румунією багатонаціональну бригаду.

Союз НАТО працює також над прийняттям у свої ряди нової країни – Чорногорії.

Генеральний секретар Столтенберґ ще раз підкреслив, що атака проти однієї членської країни вважатиметься атакою проти всієї організації.

Дивіться також: Опісля огляду Афін та стародавнього Акрополя, Обама вдався заспокоювати європейських партнерів США

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG