Спеціальні потреби

У результаті аварії поїзда в Іспанії загинуло 80 людей


Слідчі намагаються встановити, що спричинило аварію поїзда в північно-західному районі Іспанії, в результаті якої загинуло 80 людей і понад 140 отримали поранення.

Потяг зійшов рейок у середу неподалік вокзалу в стародавньому місті Сантьяго-де-Компостела. У 1972 року, в південному районі Іспанії поїзд врізався в автобус. Тоді також загинуло 80 людей.

Рятувальні бригади працювали протягом ночі, щоб врятувати тих, хто вижив. У четвер вони користувалися спеціальними кранами, щоб усунути вогони з міця катастрофи.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, який народився в Сантьяго-де-Компостела, прибув до свого рідного міста, щоб ознайомитися з наслідками аварії.

Офіційні особи в Сантьяго-де-Компостела скасували церемонії, плановані на четвер, коли до міста прибувають паломники з усього світу для щорічного вшанування Ісусового апостола святого Якова, якого тлінні останки, згідно з традицією, спочивають у святині.

У провінції Галісія, де знаходиться Сантьяго-де-Компостела, оголошено семиденну жалобу для вшанування пам’яті жертв катастрофи.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG