Спеціальні потреби

Пожвавлення на біржах після надання допомоги Іспанії


Після досягнення угоди щодо надання допомоги іспанським банкам на суму 125 мільярдів доларів, на азійських та європейських біржах зріс курс цінних паперів.

У понеділок вранці на біржах Великобританії, Німеччини і Франції і Японії курс цінних паперів зріс на майже два відсотки, хоча пізніше дещо знизився. В Іспанії курс фінансових цінних парерів зріс на чотири відсотки. Також у Сполучених Штатах зареєстровано пожвавлення на біржі.

Економічний експерт Міґель Мурадо заявив, що іспанські банки опинилися в центрі уваги заборгованості урядів європейських держав, а не фінансовий стан самих урядів. Він сказав, що тепер банки стали рушійною силою в пошуках виходу з кризи.

Експерти кажуть, що згода країн єврозони про надання допомоги іспанським банкам, яку досягнуто в суботу, є важливим кроком у зміцненні банків Іспанії, але попереджають, що це не остаточна розв’язка економічної кризи країни в цілому.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG