Спеціальні потреби

ООН осудила екстремістів з угруповання аль-Шабаб за атаку на готель у Могадишо


Готель Sahafi у Могадишо
Готель Sahafi у Могадишо

Рада Безпеки ООН осудила сомалійське екстремістське угруповання аль-Шабаб за атаку в неділю на готель у Могадишо, в результаті чого загинуло щонайменше 12 людей. Серед загиблих власник готелю, військовий командувач і два законодавці.

Рада Безпеки високо оцінила реакцію сомалійської армії, яка застрелила всіх нападників, і підкреслила, що «тероризм у всіх його формах і проявах» – це одна з найсерйозніших загроз глобальному миру.

«Члени Ради Безпеки підкреслили свою рішучість підтримувати перехід Сомалі до більшого миру і стабільності. Вони підкреслили, що ні ця, ні інша терористична атака не зменшить цієї рішучості».

Органи влади заявили, що екстремісти підірвали замінований автомобіль при вході до готелю Sahafi, а тоді атакували об’єкт, який популярний серед державних службовців і представників ділових кіл. Міністр безпеки Сомалі Абдірізак Омар Мохамед заявив «Голосу Америки», що нападники були у формах бурундійської армії, які вони захопили під час кривавої атаки на базу бурундійської армії в Ліго у червні цього року.

Дивіться також: Ось що може і чого не може Україна в Радбезі ООН

Ось що може і чого не може Україна в Радбезі ООН. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG