Спеціальні потреби

Собчак виправдовує участь у російській президентській кампанії


Російська журналістка Ксенія Собчак заперечила, що узгодила з Кремлем висунення своєї кандидатури на участь у президентській кампанії, але визнала, що не має жодних шансів на перемогу.

Кампанія виборів президента в Росії офіційно починається 7 грудня, а голосування відбудеться у березні 2018р.

Президент Путін, який вперше обійняв посаду 2000р. ще не оголосив, чи балотуватиметься на черговий термін, але в Росії очікують, що він піде на переобрання і легко переможе.

В інтерв’ю кореспонденту британської газети Guardian у Москві Собчак визнала, що не має ні політичної програми, ні партії, ні політичного авторитету і фактично виконуватиме роль громовідводу для тих росіян, які невдоволені станом справ у їхній країні.

35-річна тележурналістка Собчак, донька Анатолія Собчака - колишнього покійного мера Санкт-Петербурга, у якого Путін на початку 90-х працював підлеглим.

Для реєстрації кандидатури вона повинна зібрати 300 тисяч підписів прихильників.

Найвідоміший російський опозиціонер Олексій Навальний закликав Собчак не балотуватися, щоб не надавати легітимності президентським виборам, які, на думку критиків російської влади, стануть формальністю для продовження влади Путіна.

Навальний зараз відбуває черговий 20-денний термін у в’язниці за організацію “несанкціонованих” демонстрацій і російські посадовці неодноразово заявляли, що не дозволять йому брати участь у виборах, посилаючись на його судимості.

Собчак каже, що не підтримує бойкоту виборів і стверджує, що якби Навальному дозволили балотуватися, то вона зняла б кандидатуру.

Ксенія Собчак, яка стала б першою жінкою-кандидатом на президентську посаду в Росії за 14 років, заявила, що хоче бути “гучномовцем” для тих, кому набридла брехня, злодійство і корупція політичних лідерів.

Вона здивувала багатьох у 2012 році заявивши, що підтримує протести проти політики Путіна.

Участь Собчак у кампанії порівнюють з роллю у президентських виборах 2012 року олігарха Михайла Прохорова, який зібрав 8% голосів, не загрожуючи перемозі Путіна.

Ксенія Собчак назвала брехнею твердження, що узгоджувала з Кремлем своє рішення балотуватися, але підтвердила, що розповіла про це президенту Путіну під час однієї із зустрічей перед інтерв’ю.

Дивіться також: Як бідні райони Вашингтона перетворюють на престижні квартали

Як бідні райони Вашингтона перетворюють на престижні квартали. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:48 0:00

XS
SM
MD
LG