Спеціальні потреби

Сенатор США закликав збільшити допомогу українським військовим і посилити санкції проти Росії


Сенатор Ричард Блументаль
Сенатор Ричард Блументаль

Сенатор Ричард Блументаль працює над законопроектом, який збільшує фінансування медичної допомоги пораненим українським солдатам.

Про це він повідомив спілкуючись з громадою в Українській католицькій церкві святого Михаїла в Нью-Гейвені, штат Коннектикут.

Законопроект про оборонний бюджет передбачатиме виділення 500 мільйонів доларів на ініціативу з допомоги в сфері безпеки Україні.

Читайте докладніше: Оборона України отримає 500 мільйонів доларів допомоги від США - проект бюджету

Спілкуючись з українською громадою, Блументаль також наголосив на важливості посилення санкцій проти Росії за порушення нею суверенітету України.

Необхідна негайна законодавча відповідь - остаточне схвалення посилених санкцій проти Росії
Сенатор Ричард Блументаль

А в своїй статті у виданні The Hill сенатор відзначив: "санкції проти Росії необхідно посилити, особливо з огляду на інформацію про зустріч Трампа-молодшого з росіянами, на якій він намагався отримати компрометуючу інформацію від росіян стосовно конкурента свого батька на виборах.

Читайте докладніше: Чому на зустріч сина Трампа з російською юристкою прибув екс-офіцер контррозвідки СРСР

"Дуже важливим є те, з якою метою російські агенти взяли участь в зустрічі .... Ці два російські найманці поділяли намір зняти санкції проти Росії. Не дивно, що ця мета є абсолютним пріоритетом Путіна", - зауважує сенатор.

Російська економіка повалена і більш вразлива ніж будь-коли; санкції є анафемою для Путіна
Сенатор Ричард Блументаль

"Саме тому, незалежно від юридичних наслідків до яких призведуть ці шокуючі свідчення, необхідна негайна законодавча відповідь - остаточне схвалення посилених санкцій проти Росії", - запевняє Блументаль.

"Російська економіка повалена і більш вразлива ніж будь-коли; санкції є анафемою для Путіна. Вдарити Росію там де болить – санкціями в сфері енергетики, фінансів та транспортування – відвадить їх від повторного втручання до наших виборів. Це також надішле сигнал про те, що стосовно санкцій не може бути домовленостей – ні в червні, ні зараз", - заявив сенатор.

Дивіться також: США повинні продовжувати політику санкцій проти Росії поки та не забере свої війська з України та Грузії – сенатор Коттон

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG