Спеціальні потреби

МОК допустив на Олімпіаду 271 російського спортсмена


118 російських спортсменів не зможуть брати участь в Іграх через допінг-скандал

Міжнародний олімпійський комітет дозволив 271 російському спортсменові брати участь в літній Олімпіаді, яка почнеться в п'ятницю в Ріо-де-Жанейро, після того, як виступ Росії на Іграх опинився під сумнівом через допінг-скандал.

МОК повідомив про своє рішення в четвер увечері, менш ніж за добу до моменту, коли запалає Олімпійський вогонь, який символізує офіційне відкриття Ігор.

«На Олімпіаді в Ріо немає більш «чистої» команди, настільки ретельно перевіреної на допінг, як російська», - сказав президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков.

Однак 118 російських спортсменів все ж не були допущені до участі в Олімпіаді, в зв'язку з чим російська збірна виявилася найменшою з 1912 року.

Росія не буде представлена на змаганнях з легкої атлетики, веслування і важкої атлетики. Однак в МОК продовжують розглядати російські справи, і є ймовірність, що до кінця Ігор будуть допущені й інші спортсмени.

Спочатку Росія виставляла на Олімпіаду в Ріо 389 спортсменів.

Вся російська збірна виявилася під загрозою дискваліфікації після того, як з'ясувалося, що багато спортсменів брали допінг зі схвалення російського Міністерства спорту, а російська влада намагалися приховати цей факт.

Хоча багато спортсменів з російської збірної ніколи не вживали заборонені препарати, президент МОК Томас Бах заявив, що серйозність звинувачень ставить під сумнів презумпцію невинності стосовно кожного з них.

Пізніше комітет надав рішення про допуск окремих спортсменів в Ріо міжнародним спортивним федераціям.

Дивіться також: Вакцинації заважає корупція, а уникають її "ідіоти" - думки експертів, політиків

Вакцинації заважає корупція, а уникають її "ідіоти" - думки експертів, політиків. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG