Спеціальні потреби

Російські сили безпеки патрулюють вулиці Москви


Колишній радянський лідер Михайло Горбачов
Колишній радянський лідер Михайло Горбачов

Колишній радянський лідер Михайло Горбачов закликав до скасування результатів парламентських виборів у Росії і до проведення поновного голосування. Він сказав, що результати не віддзеркалюють волі народу і що органи влади мусять визнати, що результати сфальсифіковано і пошахровано.

Лідери російської опозиції та міжнародні спостерігачі кажуть, що вибори у неділю затьмарені масовими звинуваченнями в пошахруванні результатів, наявністю підроблених бюлетенів та іншими порушеннями.

Тисячі поліцейських і військовослужбовців МВС патрулюють вулиці Москви, щоб продемонструвати силу і запобігти третьому дню протестів проти ймовірного виборчого шахрайства. У вівторок заарештовано понад 250 опозиційних протестувальників у Москві і понад 100 у Санкт-Петербурзі.

Прихильники уряду також влаштували мітинг біля Кремля. Очолена прем’єр-міністром партія «Єдина Росія» вийшла переможцем на виборах у неділю, але має значно меншу більшість, ніж у минулому.

Державний секретар США Гілларі Клінтон заявила у вівторок, що вибори в Росії не були ані вільними, ані справедливими і що результати викликають «серйозне занепокоєння.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що заява пані Клінтон «неприйнятна». А президент Дмитро Медведєв охарактеризував вибори як «справедливі, щирі й демократичні».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG