Спеціальні потреби

Лідер кавказьких ісламістів наказав частково припинити атаки


Лідер кавказьких ісламістів Доку Умаров
Лідер кавказьких ісламістів Доку Умаров

Лідер ісламістських повстанців у кавказькому регіоні Росії наказав стримати всі атаки проти цивільних, кажучи, що масові протести демонструють, що громадськість уже не підтримує прем’єр-міністра Володими Путіна.

На відеозаписі, який поміщено в п’ятницю на пов’язаній з повстанцями Інтернет-сторінці, Доку Умаров заявив, що він закликав всі угруповання, які здійснюють спеціальні операції в Росії, щоб вони припинили атаки, які можуть завдати шкоди «мирному населенню».

Проте Умаров сказав, що його бойовики повинні продовжувати атаки проти урядових об’єктів і органів безпеки. Умаров зробив цю заяву за день до масового мітингу опозиції, який має відбутися в Москві проти правління Путіна. Передбачається, що в мітингу візьме участь приблизно 50 тисяч людей. Путін, який кандидує на третій президентський термін, в разі перемоги може залишитися при владі до 2024 року.

Очолене Умаровим угруповання Кавказький Емірат взяло на себе відповідальність за ряд кривавих атак у Росії, включно з атакою на аеропорт і самогубними вибухами в Московському метро у 2010 році.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG