Спеціальні потреби

Росія і Афганістан збільшать співробітництво в галузі економіки й дипломатії


Президенти Карзай і Медведєв під час спільної прес-конференції
Президенти Карзай і Медведєв під час спільної прес-конференції

Президент Афганістану Гамід Карзай здійснив перший візит до Росії, в ході якого він і російський президент Дмитро Медведєв обмірковували угоди про економічну й дипломатичну співпрацю.

На спільному брифінгу в п’ятницю Медведєв обіцяв допомогти у відбудові інфраструктури Афганістану, включно з кількома електростанціями і роботами в тунелі Саланг, через який проходить головний шлях між північною і південною частинами країни.

Візит Карзая є ознакою потепління у відносинах між обома країнами з часу , коли радянські війська вторгнулися в Афганістан у 1979 році і були змушені залишити його десять років пізніше.

Медведєв також сказав, що він бажає успіху очоленим США міжнародним військам у стабілізації становища в Афганістані, що дозволить Кабулові взяти відповідальність за свою безпеку до 2014 року.

Обидва лідери погодились співпрацювати у боротьбі з пов’язаною з наркотиками злочинністю в Афганістані, який є головним продуцентом опіуму.

У жовтні минулого року російські і американські спеціальні частини очолили операцію з метою знищення лабораторій виробництва наркотиків в Афганістані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG