Спеціальні потреби

Росія і далі продає зброю сирійському уряду


Генеральний директор російської компанії «Рособороноекспорт» Анатолій Ісайкін заявив, що Росія і далі надсилає зброю сирійському уряду, але що це не є зброя наступального призначення.

Директор Ісайкін заявив на прес-конференції у середу, що Росія виконує зобов’язання, що виникають з існуючих контрактів, які легальні, тому що немає санкцій ООН на продаж озброєння до Сирії.

Росія і Китай наклали вето на три резолюції Ради Безпеки ООН, скеровані проти Сирії, і підкреслюють потребу, щоб самі сирійці врегулювали кризу в країні без зовнішнього втручання.

У вівторок Організація Об’єднаних Націй повідомила, що в результаті повстання проти правління президента Башара аль-Асада, яке розпочалося майже два роки тому, в країні загинуло майже 70 тисяч людей. На початку цього року бюро комісара ООН з прав людини повідомило, що в Сирії загинуло 60 тисяч людей.

Базована у Великобританії організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що у вівторок по всій країні загинуло приблизно 200 людей. більшість яких це повстанці або бойовики урядових формувань.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG