Спеціальні потреби

Росія проведе навчання стратегічних сил


Російські війська, що відповідають за роботу із стратегічним ядерним арсеналом, проведуть навчання за участю більше чотирьох тисяч військовослужбовців, повідомило в середу Міністерство оборони.

Проведення маневрів є черговою ознакою посилення напруженості між Росією і НАТО на тлі українського кризою.

Оголошення про навчання було зроблено за день до початку саміту НАТО в Уельсі. Інформагентство «РИА Новости», з посиланням на Міноборони, повідомило, що в ході навчань, які пройдуть на Алтаї, будуть задіяні близько 400 одиниць техніки, а також буде активно використовуватися авіація.

Агентство наводить слова представника ракетних військ стратегічного призначення Дмитра Андреєва, який заявив, що військові відпрацьовуватимуть протидії диверсантам і ударам високоточної зброї, а також «виконання бойових завдань в умовах активного радіоелектронного придушення та інтенсивних дій противника в районах розгортання військ».

За словами Андреєва, противника на цих навчаннях будуть імітувати підрозділи спецназу.

В маневрах будуть задіяні надзвукові винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 і розвідувальні літаки Су-24МР, повідомив Андреєв, зазначивши, що застосування авіації в навчаннях такого роду є безпрецедентним.

Як Росія, так і НАТО збільшили масштаб військових маневрів після початку конфлікту між українськими урядовими військами і проросійськими сепаратистами на сході України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG