Спеціальні потреби

Про "Путлєра" у Вашингтоні попередили українці, росіяни та грузини


Українці прийшли до Обами зупиняти Третю Світову
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

미국 워싱턴의 국회의사당 뒤로 해가 뜨고 있다. 내년 초 새 대통령 취임식을 앞두고 지붕 보수 작업을 진행 중이다.

Мітингувальники протестували проти дій Росії та вимагали від США підтримати Україну військово.

Учасники акції, яка відбулась у неділю 31-го серпня перед Білим Домом, вимагали від президента США Барака Обами активніше допомагати Україні та надіслати військову допомогу для боротьби з Росією.

"Ми вважаємо, що Сполучені Штати мусять допомогти Україні військово, дати зброю, засоби захисту, бронежилети, каски, медичну допомогу для бійців. США також вони мусять натиснути на Путіна, бо коли підписували Будапештський Меморандум, ніхто не попереджав, що коли Україну будуть атакувати, усі відійдуть в сторону і будуть мовчки спостерігати", - заявила співорганізатор акції Ілона Дофлер.

Чимало учасників протесту вважають, що ситуація на Сході України нагадує події, що передували початку 2 Світової війни.

"Я хочу, щоб Захід згадав 1939-й рік. Нещодавно булі опубліковані архівні дані, передовиця "Нью-Йорк Таймс" у серпні 1939-го року за декілька тижнів до почату Другоъ Світової з красномовними заголовками, про те, що ніби Гітлер заспокоївся. Гітлер - це тепершній Путлєр. Путлєр. Я хочу, щоб Америка пригадала,скільки це коштувало життів людських", - сказав активіст Ігор.

"Ця акція для того, щоб збудити американське суспільство, щоб тут зрозумілі, що відбувається у світі. Люди просто не усвідомлюють, що щось погане починається в Європі. Україна стоїть у першому ешелоні в боротьбі з новим фашизмом, який утворюється в Європі", - відзначив активіст Микола.

"Я прийшов сюди, щоби сказати владі Америки і президенту Обамі, що треба допомогли Україні. Зараз у нас дуже тяжке становище. Треба, щоб Україні допомогли зброєю, підтримкою", - сказав активіст Іван.

До демонстрації перед Білим Домом приєдналися також росіяни і грузини.

"Я прийшла сюди, щоб підтримати народ України проти агресії Росії. Я вважаю, що ця агресія не приведе до позитивних результатів в Росії. Це може привести до розпаду Росії. Я сьогодні принесла прапор Уральської республіки, щоб нагадати, що Росія теж федеральна держава, і повинна розвиватися, як федеральна країна, а не як унітарна країна", - заявила активістка Тетяна.

"Таки акції важливі, оскільки необхідно, щоб люди знали, що російськомовні люди у Америці не погоджуються з політикою Путіна і виступають за здоровий глузд", - сказав активіст Андрій.

"Я би хотіла висловити підтримку. Те, що відбулося у Грузії у 2008, відбувається зараз в Україні. Я хочу, щоб Захід зрозумів, що потрібно допомагати українцям та грузинам у цій війні з Росією", - сказала активістка Ані.

Дивіться також: Законодавці та експерти готують громадськість США до протистояння з Путіним

Законодавці та експерти готують громадськість США до протистояння з Путіним
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:37 0:00

XS
SM
MD
LG