Спеціальні потреби

Росія звинувачує США в незаконному нарощуванні військ у Східній Європі


Військова техніка США після розвантаження в порту в Польщі, 13 вересня 2017.
Військова техніка США після розвантаження в порту в Польщі, 13 вересня 2017.

Міністерство оборони РФ заявило про фактичне розміщення біля своїх кордонів американської механізованої дивізії



Росія в четвер звинуватила США в незаконному нарощуванні своїх сил в Польщі та країнах Балтії, заявивши, що Вашингтон, не привертаючи уваги, фактично розгорнув цілу бронетанкову дивізію в порушенні основоположного договору, що регулює відносини Москви і НАТО.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Міністерство оборони Росії заявило, що ймовірне порушення сталося у вересні, коли Росія і Білорусь проводили масштабні військові навчання «Захід-2017».

Представник Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що в рамках ротації військовослужбовці 2-ї бронетанкової бригадної бойової групи повинні були замінити своїх колег з 3-ї бронетанкової бригадної бойової групи, які мали залишити їм свою техніку.

Натомість, сказав Конашенков, 2-а бронетанкова бригада, не привертаючи уваги, була розгорнута в Польщі зі своєю бронетехнікою, в той час як танки і бронетехніка від 3-ї бригади залишилися і можуть бути укомплектовані особовим складом з американської бази Рамштайн у Німеччині протягом двох годин.

«Отож, попри всі заяви НАТО і США про «незначний характер» військ, що нагромаджені вздовж російського кордону, де-факто зараз розгорнута там вже не бригада, а механізована дивізія ЗС США», - заявив представник Міноборони РФ.

Дивіться також: Експерти: українські жінки не знають своїх прав, чоловіки не визнають наявності гендерної дискримінації

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG