Спеціальні потреби

Москва заперечує звинувачення України в тому, що вона залишила війська в Білорусі


Російські війська, які брали участь у військових навчаннях у сусідній Білорусі, повернулися на свої бази, заявив російський генерал у суботу.

«Що стосується підрозділів російських військ, які брали участь у спільних стратегічних військових навчаннях «Захід 2017», всі вони повернулися до свого постійного розташування», – процитувало генерал-майора Ігоря Конашенкова інформагентство ТАСС.

Конашенков виступив після того, як головнокомандувач ЗСУкраїни Віктор Муженко заявив, що Росія залишила війська після закінчення навчань, незважаючи на обіцянки не робити цього.

Муженко повідомив агентству Reuters, що Росія вилучила лише кілька підрозділів із Білорусі та взагалі брехала про те, скільки було її солдатів на початку.

Конашенков сказав, що зауваження Муженка щодо російських військ у Білорусі були фантазією. Він підкреслив, що коментарі є «причиною для негайної відставки для такого виконавчого директора», маючи на увазі Муженка.

Представник Міністерства оборони Білорусі заявив, що остання колона російських військ та техніки залишила Білорусь у четвер, 28 вересня.

Дивіться також: Ексклюзивне інтерв’ю з Куртом Волкером – про конфлікт на cході України, шляхи його вирішення та американську позицію

XS
SM
MD
LG