Спеціальні потреби

Міноборони Росії брехатиме - попередження від блогерів, які публікують докази війни Росії проти України


Можна гарантувати, що відповідь МО Росії на наше розслідування з приводу виданих у Росії військових нагород, не буде єдиною їх брехнею про Україну цього місяця

У вересні від міністерства оборони Росії можна чекати брехні про події в Україні. Про це заявив у Twitter Еліот Хіґґінс керівник проекту Bellingcat, який відомий публікацією доказів участі військових Росії у бойових діях проти України та причестності збройних сил РФ до збиття Малайзійського "Боїнгу" у липні 2014-го року. Відповідну заяву Хіґґінс озвучив, коментуючи спростування чергового розслідування Bellingcat з боку міноборони Росії.

"Можна гарантувати, що відповідь МО Росії на наше розслідування з приводу виданих у Росії військових нагород, не буде єдиною їх брехнею про Україну цього місяця", - твітує сьогодні Хіґґінс.

Раніше у міністерстві оборони Росії відкинули висновки групи британських розслідувачів Bellingcat, які у серпні назвали збільшення кількості військових нагород офіційно розданих у Росії доказом участі російських військових у бойових діях в Україні.

"З часу появи т.з "блогерів-розслідувачів" Bellingcat ми знову і знову пересвідчувались, що це просто майданчик для публікації анти-російської пропаганди з боку західних колег. Не є виключенням і останній матеріал цього "джерела" щодо нагород міністрества оборони, який опублікував буцімто останні "докази" участі російських військових у бойових діях в Україні, на основі фото нагород російських військових у соціальних мережах, включно із їх серійними номерами", - заявив речник МО Росії Ігор Конашенков.

При цьому Конашенко пояснив різке зростання виданих у Росії військових нагород збільшенням кількості військових навчань.

Єдина річ смішніша за комічні відповіді Міноборони Росії на наше розслідування це російські ЗМІ, які ретельно про них звітують

Самі розслідувачі бачать в увазі з боку офіційних осіб та ЗМІ РФ доказ правдивості зібраних свідчень.

"Росія настільки рішуче відкидає розслідування Bellingcat, що і Президентська адміністрація і Міноборони, і МЗС вже по кілька разів кожний прокоментували його знахідки", - твітує учасник Bellingcat Арік Толер.

"Єдина річ смішніша за комічні відповіді Міноборони Росії на наше розслідування це російські ЗМІ, які ретельно про них звітують", - твітує Еліот Хіґґінс.

Дивіться також: Смертельні наслідки в'єтнамської війни переслідуватимуть мешканців Лаосу ще 20 років

Смертельні наслідки в'єтнамської війни переслідуватимуть мешканців Лаосу ще 20 років. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

XS
SM
MD
LG