Спеціальні потреби

У Польщі розглядають питання збиття російських ракет поблизу кордонів країни


Система ППО Patriot в аеропорту Жешув-Ясьонка, Польща, 25 березня 2022 року. Фото AP
Система ППО Patriot в аеропорту Жешув-Ясьонка, Польща, 25 березня 2022 року. Фото AP

У Польщі розглядається питання щодо можливого залучення систем ППО країни до збиття російських ракет поблизу кордонів країни. Про це в коментарі агенції Укрінформ заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський.

“Це питання розглядається з юридичної і технічної точок зору, але жодних рішень в цій справі немає”,- зазначив Вронський, пояснюючи, що українська сторона зверталася до польської з такого роду ініціативою.

Розмови також ведуться довкола того, чи польські засоби ППО могли б збивати ракети і над територією України і обговорюються юридичні наслідки такого рішення. При цьому він підкреслив, що не йдеться про фізичне перенесення елементів польської системи ППО на територію України.

Павел Вронський повідомив, що розмови з цього приводу в Польщі виникли після того, як російська ракета у березні цього року порушила повітряний простір країни, перебуваючи в ньому 39 секунд.

Раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Reuters заявив, що вважає, що деякі сусіди України, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на території західної України, зокрема зі своїх літаків.

Натомість міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив 21 травня в ефірі телемарафону, що союзники Києва мають повне право збивати зі своєї території російські ракети, що пролітають над Україною.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG