Спеціальні потреби

Червоний Хрест заперечує, що роздавав зіпсовані харчі у Сомалі


Війська сомалійсько уряду просуваються вглиб території, яка контролюється угрупуванням аль-Шабаб.
Війська сомалійсько уряду просуваються вглиб території, яка контролюється угрупуванням аль-Шабаб.

Заява прозвучала після того як бойовики заблокували роботу організації в Сомалі, бо вона «роздавала їжу не придатну для людей».

Міжнародний комітет Червоного Хреста відкидає звинувачення сомалійських бойовиків, які заявили, що ця міжнародна організація постачала у південні райони країни зіпсовані харчі.

На початку тижня угрупування аль-Шабаб заявило, що повністю блокує роботу Червоного Хреста на підконтрольній йому території та звинуватило організацію в тому, що вона роздає їжу «не придатну для людей».

У заяві зробленій у четвер, Червоний Хрест визнав, що майже тисяча тон харчів призначених для регіону зіпсувались через вологу та спеку. Водночас організація заперечила, що зіпсовані продукти роздавались людям. За словами представників Червоного Хреста, всі зіпсовані продукти було знищено.

Червоний Хрест повідомив, що шкодує про прийняте аль-Шабабом рішення, проте планує і надалі допомагати Сомалі долати гуманітарну кризу.

Всього організація роздала у Сомалі більше 17 тисяч тон рису, бобів та олії. Їх отримали більше 1,2 мільйона осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG