Спеціальні потреби

Путін перебуває з офіційним візитом у Мінську


Свій перший офіційний візит у ранзі президента країни Володимир Путін здійснює в четвер 31 травня в Мінську. Поїздка триватиме два дні, повідомляють російські інформагентства.

Під час саміту в Мінську особливу увагу буде приділено процесу формування Євразійського економічного союзу (ЄЕС) у складі Росії, Білорусі та Казахстану, зазначив помічник президента РФ з міжнародних питань Юрій Ушаков. ЄЕС збираються створити до 2015 року.
У числі інших пріоритетних питань, за словами Ушакова, будуть інтеграційні процеси на пострадянському просторі в рамках СНД і Митного союзу, а також поглиблення двосторонніх відносин.

Незалежні експерти припускають, що крім офіційно заявленого порядку денного, Володимир Путін та Олександр Лукашенко обговорять і багато інших проблемних тем. Зокрема, на думку аналітиків, серйозні переговори намічаються з приводу виконання обіцянки Мінськом передати активи білоруської економіки російському капіталу.

Лукашенко, у свою чергу, розраховує отримати політичне рішення на надання Мінську третього траншу кредиту ЄврАзЕС у розмірі 500 мільйонів доларів і найшвидший доступ до кредиту на будівництво атомної електростанції, а також, на ще ліберальніший доступ до нафти, що видобувається партнером. Загалом, білоруська сторона сподівається на «візит подарунків».

Крім цього, аналітики звертають увагу, що курс на Мінськ Путін взяв після того, як відмовився поїхати на саміт «Великої вісімки» в Кемп-Дейвиді.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG